The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, October 16, 2016

Pljeskavice od brokolija i karfiola (Broccoli and cauliflower patties)

Sastojci: 500g brokolija, 500g karfiola, 180g cedar sira (rendanog), 4-5 belanaca, 4 kasike prezli, 1/4 kasicice muskatnog oraha, 2-3 cena belog luka, 4 kasike persuna (sitno iseckanog), so, maslinovo ulje za przenje.

Priprema:

1. Brokoli ocistite, iseci na cvetove, drske takodje iseckajte. Karfiol ocistite i odstranite drske. Beli luk oljustite i sitno iseckajte. 
2. U serpu staviti cvetove karfiola, preliti vodom i pustiti da prokljuca. Smanjiti na srednju temperaturu (4), poklopiti i kuvati oko 10 minuta; 3-4 minuta pred kraj kuvanja dodati cvetove i drske brokolija.
3. Brokoli i karfiol staviti u cediljku i preliti hladnom tekucom vodom. Ostaviti da se prohladi pa sitno iseckati.
4. Belanca (4 kom.) penasto umutiti.
5. U ciniji pomesati brokoli, karfiol, cedar sir, prezle, muskatni orah, beli luk, persun i so po ukusu. Dodati umucena belanca i sve dobro izmesati. Ako je potrebno umutiti prestalo belance, dodati smesi i jos jednom sve dobro promesati.
6. Rukama oblikovati pljeskavice. U tiganj staviti ulje i pustiti da se zagreje. Smanjiti na srednju temperaturu i peci svaku pljeskavicu oko 4 minuta sa svake strane.  

Ingredients: 500g broccoli, 500g cauliflower, 180g cheddar cheese (grated), 4-5 egg whites, 4 tablespoons bread crumbs, 1/4 teaspoon nutmeg, 2-3 cloves of garlic, 4 tablespoons parsley (finely chopped), salt, olive oil for frying.

Preparation:

1. Clean broccoli, cut the flowers, trim and cut the stalk in slices. Clean cauliflower and remove the handle. Peel the garlic and finely chop.
2. In pot put cauliflower flowers, pour water and let it boil. Reduce to medium temperature (4), cover and cook for about 10 minutes; 3-4 minutes before end of cooking add the broccoli flowers and stalks.
3. Broccoli and cauliflower put in a strainer and pour cold running water. Allow to cool and finely chop.
4. Whisk egg whites (4 pcs.) until foamy.
5. In the bowl, combine broccoli, cauliflower, cheddar cheese, bread crumbs, nutmeg, garlic, parsley and salt to taste. Add the beaten egg whites and all mix well. If it is necessary, whisk remaining egg white, add to the mixture and once again all mix well.
6. Form patties with hands. In a frying pan, put the oil and let it heat up. Reduce  to medium temperature and bake each patty about 4 minutes on each side.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.