The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 5, 2011

Neobicne puslice (Unusual meringues)

Sastojci: 300g korn-fleksa, 200g seckanih oraha, 150g cokolade, 250g margarina, 8 kasika meda, 100g secera, 200ml vode.

Priprema:
1. Secer uspinovati, dodati cokoladu, med i margarin. Mesati da se sjedini u glatku masu (smanjiti vatru) pa staviti pahuljice i orahe i dobro izmesati.
2. Kad se prohladi, vaditi kasicicom puslice i stavljati na podmazan pleh da se ohladi.


Ingredients: 300g of corn-flakes, 200g chopped walnuts, 150g chocolate, 250g margarine (butter), 8 tablespoons of honey, 100 g of sugar, 200ml of water.

Preparation:
1. Cook sugar and water until the sugar has melted, add the chocolate, honey and margarine. Stir until smooth (reduce heat) and put the cereal and walnuts and mix thoroughly.
2. When cool down, with spoon take out small meringues and place them on greased baking sheet to dry.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.