The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Thursday, August 11, 2011

Predjelo od jaja i mesa (Eggs and meat appetizer)

Sastojci: 300g mlevenog mesa, 6 tvrdo kuvanih jaja, 1 glavica crnog luka, 150g kackavalja, so, biber, besamel sos (skuvati redji besamel), sitno seckani persun, ulje.


Priprema:
1. Jaja iseci po duzini, a luk sitno iseckati.
2. Na ulju proprziti luk, dodati meso, pobiberiti i propirjaniti.
3. Skloniti sa sporeta, dodati persun i so i izmesati.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu poredjati jaja, preko njih staviti meso.
5. Spremiti besamel sos i preliti preko mesa.
6. Posuti krupno narendanim kackavaljem i peci oko 10 minuta, u zagrejanoj rerni.



Ingredients: 300g minced meat, 6 hard boiled eggs, 1 onion, 150g cheese, salt, pepper, bechamel sauce (cook bechamel more liquid than usual), finely chopped parsley, oil.


Preparation:
1. Cut eggs lengthwise and finely chop onion.
2. Fry onion in oil, add meat, pepper to taste and braise a bit.
3. Remove from stove, add the parsley and salt and stir well.
4. In greased ovenproof dish, arrange the eggs, put the meat over eggs.
5. Prepare bechamel sauce and pour over meat.
6. Sprinkle with grated cheese and bake about 10 minutes in the preheated oven.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.