The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 11, 2014

Pecene paprike na makedonski nacin (Macedonian roasted peppers)

Sastojci: 400g pecenih paprika, 300g paradajza, 150g kajmaka i so.

Priprema: 
1) U vatrostalnu posudu poredjati ociscene pecene paprike.
2) U dubljem tiganju rastopiti polovinu kajmaka, dodati isecen paradajz i proprzite. Kada sok uvri, posoliti po ukusu.
3) Ovom masom preliti paprike, a odozgo staviti preostali kajmak i peci oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200C.

Ingredients: 400g of roasted peppers, 300g tomatoes, 150g cheese spread and salt.

Preparation: 
1) In a baking dish arrange the cleaned roasted peppers.
2) In the deep pan melt half cheese spread, add the chopped tomatoes and fry. Cook until juice evaporates, salt to taste.
3) Pour this mass over peppers, top with remaining cheese spread and bake for about 30 minutes in the preheated oven at 200C.

You might also like:
Brzi kajmak (Quick cheese spread)
Pesto od blitve (Swiss chard pesto)
Lisnato testo (Puff pastry)

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.