The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, October 21, 2014

Rolnice od racica i tikvica (Shrimp and zucchini rolls)

Sastojci: 16 racica, 2 tikvice, 1 crni luk, 16 pera vlasca, 2 kasika maslinovog ulja, so.

Priprema:
1) Kuvati racice u kljucaloj slanoj vodi 2 minuta. Sacuvati vodu.
2) Oprati tikvice, odseci krajeve i iseci na tanke reznjeve. Kuvati tikvice 1 minut u vodi od racica.
3) Crni luk ocistiti, sitno iseckati i proprziti na ulju. Dodati racice, posoliti po ukusu i prziti 2 minuta na jakoj vatri. Ostaviti da se ohladi. Na jedan rezanj tikvice staviti jedan racic, urolati i vezati jednim perom vlasca.

Ingredients: 16 shrimps, 2 zucchini, 1 onion, 16 feathers chives, 2 tbsp olive oil, salt.

Preparation: 
1) Cook shrimp at boiling salted water for 2 minutes. Conserve water.
2) Wash the zucchini, snips the ends and cut into thin flap. Cook zucchini for 1 minute in shrimp water.
3) Clean onion, finely chopped and fry in oil. Add shrimps, salt to taste, and fry for 2 minutes on high heat. Allow to cool. On one slice of zucchini put one shrimp, roll it and tie a chive feather.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.