The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, October 14, 2014

Sok od heljde i ananasa (Buckwheat and pineapple juice)

Sastojci: 400g heljde u zrnu, 400g ananasa+sok od ananasa iz konzerve, 120g suvog grozdja, 1 banana, prstohvat anisa, prstohvat djumbira, 2 kasicice meda, 1/2 kasicice mlevenog korijandera.

Priprema:
1) Heljdu potopiti u vodu i ostaviti preko noci. Suvo grozdje potopiti u vodu i ostaviti da nabubri. Ocediti. Ananas i bananu isecite na kockice.
2) U blender staviti heljdu, ananas i sok od ananasa, suvo grozdje, bananu, anis, djumbir, med i korijander.
3) Sipati u case i sluziti.

Ingredients: 400g buckwheat beans, 400g pineapple+pineapple juice from can, 120g raisins, 1 banana, a pinch of anise, pinch ginger, 2 tsp honey, 1/2 tsp of ground coriander.

Preparation:
1) Buckwheat soak in water and leave overnight. Soak raisins in water and leave to swell. Drain. Pineapple and banana, cut it into cubes.
2) In a blender put buckwheat, pineapple and pineapple juice, raisins, banana, anise, ginger, honey and coriander.
3) Pour into glasses and serve.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.