The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, October 14, 2014

Topla cokolada s cimetom (Hot chocolate with cinnamon)

Sastojci: 200ml mleka, 200ml slatke pavlake, 3 kasike kakaoa, 200g cokolade, 1 kasicica cimeta

Priprema:
1) Na laganoj temperaturi zagrejati mleko. Dodati slatku pavlaku, kakao i cokoladu; stalno mesajuci dok smesa ne postane glatka, a zatim kuvati jos 5 minuta.
2) U dve solje sipati cokoladu pa dodati po pola kasicice cimeta.

Ingredients: 200ml milk, 200ml heavy cream, 3 tablespoons cocoa, 200g of chocolate, 1 tsp cinnamon

Preparation: 
1) At low temperatures warm milk. Add heavy cream, cocoa and chocolate; constantly stirring until the mixture is smooth, then cook for another 5 minutes.
2) In two cups pour the chocolate and add half a teaspoon of cinnamon in each cup.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.