The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Thursday, October 16, 2014

Francuska salata (French salad)

Sastojci: 180g tunjevine, 200g sardina, 2 krompira, 3 jaja, 100g zelenih maslina, 1 glavica zelene salate, maslinovo ulje, 2 cena belog luka, 1 kasika sirceta, 1 kasicica soka od limuna.

Priprema:
1) Krompir oljustiti, skuvati, ocediti i iseci na kockice. Jaja skuvati iseci na cetvrtine. Zelenu salatu oprati i iseci na trakice. Beli luk oljustiti i sitno iseckati.
2) Sardine izgnjeciti i pomesati sa tunjevinom. Ocistiti masline.
3) Pomesati sve sastojke.
4) Pomesati maslinovo ulje sa belim lukom, sircetom i sokom od limuna. Preliti salatu.

Ingredients: 180g of tuna, 200g sardines, 2 potatoes, 3 eggs, 100g green olives, 1 head of lettuce, olive oil, 2 cloves of garlic, 1 teaspoon vinegar, 1 tsp of lemon juice.

Preparation: 
1) Peel potato and cook. Drain and cut into cubes. Cook eggs and cut into quarters. Wash lettuce and cut into strips. Clean garlic and finely chop.
2) Squeeze sardines with fork and mix it with tuna. Clean olives.
3) Combine all ingredients.
4) Combine olive oil with garlic, vinegar and lemon juice. Pour over salad.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.