The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Wednesday, October 15, 2014

Italijanski Bozicni hleb (Italian Christmas bread)

Sastojci:  za testo 1:  200g brasna, prstohvat kvasca, 90ml vode; za testo 2: 500g brasna, 60ml vode, 2 jaja, 60g margarina, 1/2 kasicice soli, 10g vanilin secera, 2 kasicice kvasca u prahu, 80g secera; 130g suvog grozdja, 130g suvih kajsija sitno iseckane, 130g suvih brusnica, 130 suvog ananasa, 2 kasike soka od pomorandze i 2 kasike soka od limuna.

Priprema:
1) Pomesati sastojke za testo 1, pokriti i ostaviti preko noci, 8-10 sati.
2) Pomesati sastojke za testo 2, zamesiti i ostaviti da naraste oko 1,5 sat.
3) Dodati suvo voce i sok od pomorandze i limuna i opet zamesiti.
4) Staviti testo u okrugao pleh namazan uljem i posut brasnom, pokriti i ostaviti da naraste oko1 sat.
5) Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180C i peci jos 20 minuta ili dok ne bude peceno.

Predlog: ovaj slatki hleb mozete posluziti uz krem od jagoda.

Ingredients: for dough 1: 200g flour, a pinch of yeast, 90ml water; for dough 2: 500g flour, 60ml water, 2 eggs, 60g butter, 1/2 tsp salt, 10g vanilla sugar, 2 teaspoons yeast powder, 80g sugar; 130g raisins, 130g dry appicots finely chopped, 130g of dried cranberries, 130g dried pineapple, 2 tablespoons orange juice and 2 tablespoons of lemon juice.

Preparation: 
1) Combine the ingredients for the dough 1, cover and leave overnight, 8-10 hours.
2) Combine the ingredients for the dough 2, knead and let it grow about 1.5 hours.
3) Add dried fruits and juice from orange and lemon and knead again.
4) Place the dough in a loaf pan smeared with oil and sprinkled with flour, cover and let it grow about 1 hour.
5) Bake in the preheated oven at 200C for about 20 minutes, then reduce the temperature to 180C and bake for another 20 minutes or until done.

Suggestion: this sweet bread you can serve with strawberry cream.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.