The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, October 26, 2014

Glatko testo-osnovni recept (Smooth dough-basic recipe)

Sastojci: 400g brasna, 250g margarina (iz frizidera), 6 kasika hladne vode

Priprema:
1) Pomesati brasno i margarin isecen na kockice i mesiti vrhovima prstiju tako da se dobiju krupni komadi.Dodati vodu, malo mesiti a zatim mesiti na brasnom posutoj povrsini dok testo ne postane ujednaceno i glatko.
2) Napraviti loptu, posuti brasnom, staviti u posudu a onda u frizider 1 sat.
3) Pre upotrebe ponovo mesiti na podlozi posutoj brasnom nekoliko minuta.

Ingredients: 400g flour, 250g margarine (from the fridge), 6 tbsp cold water

Preparation: 
1) Mix the flour and butter cut into cubes and knead with your fingertips so you can get a big pieces.Add water, knead a little and then knead on the flour covered surface until the dough is evenly and smooth.
2) Make a ball, sprinkle with flour, put in a bowl and then in the refrigerator for 1 hour.
3) Before use, knead again on a surface covered in flour a few minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.