The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, October 13, 2014

Kuglice od lesnika i cokolade (Hazelnuts and chocolate balls)

Sastojci: 350g mlevenih lesnika, 120g margarina, 170g secera u prahu, 150g strugane cokolade; za umakanje: 250g secera, 100ml vode; za posipanje: sitno seckan badem.

Priprema: 
1) Penasto umututi margarin sa secerom. Dodati cokoladu i promesati. Dodati lesnike i promesati. Praviti kuglice i stavljati u korpice.
2) Za umakanje: skuvati secer sa vodom da bude gusto. Svaku kuglicu umakati uz pomoc cackalice u sirup, pa valjati u seckan badem.
3) Susiti na vazduhu.

English version: Hazelnuts and Chocolate Balls.

You might also like:
Pita od jabuka (Apple pie)
Anina torta (Ana's cake)
Kesten kvadratici (Chestnut squares)No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.