The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, October 19, 2014

Kolutovi sa orasima i cimetom (Reels with walnuts and cinnamon)

Sastojci: 300g margarina, 400g brasna, 150g seckanih oraha, 50g secera, 1 kasicica cimeta, kuvana glazura od secera.

Priprema:
1) Margarin iseckati na kockice pa pomesati sa brasnom. Dodati oko 500ml hladne vode i zamesiti testo. Pokriti i ostaviti 2 sata u frizider.
2) Formirati loptice, malo pritisnuti dlanovima, pa u sredini napraviti prstom udubljenje.
3) Pomesati secer, cimet i orahe, pa tom smesom puniti udubljenja.
4) Pleh namazati margarinom posuti brasnom, poredjati kolutove (sa vecim razmakom) i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 30 minuta. Poprskati sa kuvanom glazurom od secera.

Savet: dugo se mogu cuvati u zatvorenoj kutiji.

Ingredients: 300g butter, 400g flour, 150g chopped walnuts, 50g of sugar, 1 tsp cinnamon, cooked sugar glaze.

Preparation: 
1) Margarine cut into cubes and mix it with flour. Add about 500ml of cold water and knead the dough. Cover and leave for 2 hours in the refrigerator.
2) Form small balls, press little with palms, and with finger make a dent in middle.
3) Combine the sugar, cinnamon and walnuts and fill dents.
4) Line baking tray smeared with margarine and sprinkled with flour, arrange the reels (with larger spacing) and bake in a preheated oven at 180C for about 30 minutes. Sprinkle with cooked sugar glaze.

Tip: may be kept long in a sealed box.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.