The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Thursday, October 16, 2014

Izraelska salata od piletine (Israeli chicken salad)

Sastojci: 400g pilecih grudi, 1 pomorandza, 2 avokada, 1 glavica zelene salate, 1 zelena paprika, 70ml belog vina, 1 list lovora; za preliv: 5 kasika majoneza, so, sok od pola limuna, sok od 1 pomorandze, 100g mlevenih badema.

Priprema:
1) Skuvati pilece grudi u slabo posoljenoj vodi sa vinom i listom lovora. Ocediti, ostaviti da se ohladi i iseci na kockice,
2) Ocistiti i iseckati papriku na trakice. Pomorandzu oljustiti i razdvojiti komade. Zelenu salatu oprati i iseci na trakice. Avokado oljustiti, izvaditi kostice i iseckati na kockice.
3) Pomesati pilece grudi sa pomorandzom, paprikom, zelenom salatom, avokadom i preliti prelivom.
4) Za preliv: pomesati sve sastojke.

Ingredients: 400g of chicken breast, 1 orange, 2 avocado, 1 head of lettuce, 1 green pepper, 70ml white wine, 1 bay leaf; For the dressing: 5 tbsp mayonnaise, salt, juice of half a lemon, juice of 1 orange, 100g of ground almonds.

Preparation: 
1) Cook chicken breasts in lightly salted water with the wine and bay leaf. Drain, leave to cool and cut into cubes
2) Clean and chop the peppers into strips. Peel orange and separate the pieces. Wash lettuce and cut into strips. Peel avocado, remove pits and cut into cubes.
3) Combine chicken with oranges, peppers, lettuce, avocado and pour dressing.
4) For the dressing: combine all ingredients.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.