The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, October 11, 2014

Pecurke u kiseloj pavlaci (Mushrooms in sour cream)

Sastojci: 700g pecuraka, 400ml kisele pavlake.

Priprema: 
1) Pecurke obrisite vlaznom krpom, ocistite i krupno isecite. Sloziti u vatrostalnu ciniju i preliti polovinom kisele pavlake. Peci u prethodno zagrejanoj reni oko 30 minuta na laganoj vatri. Zatim preliti preostalom kiselom pavlakom i zapeci i rerni.
2) Servirati sa mesom.

Ingredients: 700g mushrooms, 400ml sour cream.

Preparation: 
1) Wipe mushrooms with a damp cloth, clean and cut. Place in baking dish and pour half the sour cream. Bake in preheated oven for about 30 minutes on low heat. Then pour the remaining sour cream and bake a little more.
2) Serve with meat.

You might also like:
Besamel sos (Bechamel sauce)
Gratinirani karfiol (Gratinated cauliflower)
Brokoli u lisnatom testu (Broccoli in a puff pastry)

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.