The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, October 12, 2014

Pirinac sa medom (Rice with honey)

Sastojci: 200g pirinca, 200g meda, 1 kasicica secera, sok od 1/2 limuna, 1/2 kasicice cimeta, 1,8 L vode.

Priprema: 
1) Vodu, med i secer stavite u lonac i kuvajte dok ne provri. Kada provri skinite penu, dodajte pirinac pa nastavite sa kuvanjem. Pred kraj kuvanja dodajte sok od limuna i cimet.
2) Sipati u cinijice, ohladiti i servirati.

Ingredients: 200g rice, 200g of honey, 1 tsp sugar, the juice of half a lemon, 1/2 tsp cinnamon, 1.8 L of water.

Preparation: 
1) Water, honey and sugar put into a pot and cook until it boils. When it boils, remove the foam, add the rice and continue cooking. Toward the end of cooking, add lemon juice and cinnamon.
2) Pour into a small bowls, chill and serve.

You might also like:
Palacinke-osnovni recept (Crepes-basic recipe)
Ratluk (Turkish delight)
Punjene krofne s visnjama (Donuts stuffed with cherries)

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.