The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 11, 2014

Idrijski zlinkrofi (Idrian dumplings)

Slovenian dish

Sastojci: 500g brasna, 3 jaja, 150ml mleka, 50g masti ili 50ml ulja, slana voda; za nadev: 1 kg kuvanog i pasiranog krompira, 50g masti, 3 belanceta, 300g pecenice, 1/2 kasicice cimeta, 1 kasicica majorana, 2 kasike prezli, 2 kasike persunovog lista.

Priprema: 
1) Od brasna, zumanaca i mleka zamesite testo. Ostaviti pokriveno na toplom mestu oko pola sata.
2) Za nadev: pecenicu sitno iseckati pa pomesati sa krompirom. Dodati mast, belanca, cimet, majoran, prezle i persunov list. Dobro promesati.
2) Testo tanko razvucite oklagijom, secite kvadrate. Na sredinu stavite malo nadeva, pa poklopite drugim kvadratom. Ivice testo pritisnite prstima da se slepe. Namazite ivice umucenim belancima.
3) Zlinkrofe kuvati u slanoj vodi. Ocediti, sloziti u ciniju.

Ingredients: 500g flour, 3 eggs, 150ml milk, 50g lard or 50ml oil, salt water; for stuffing: 1 kg of cooked and puréed potatoes, 50 g lard, 3 egg whites, 300g sirloin, 1/2 tsp cinnamon, 1 tsp marjoram, 2 tablespoons bread crumbs, 2 tablespoons parsley leaf..

Preparation: 
1) Mix flour, eggs and milk and knead the dough. Leave covered in a warm place for approximately half an hour.
2) For the stuffing: finely chopped sirloin and mix it with potatoes. Add lard, egg whites, cinnamon, marjoram, parsley and breadcrumbs. Stir.
3) Develop dough thin with rolling pin, cut squares. In the middle put a little stuffing and cover with another square. Press edge of the dough with your fingers. Brush edges with beaten egg whites.
4) Cook Zlinkrof in salted water. Well drain and place the bowl.

You might also like:
Musaka od sampinjona sa barenim jajima (Mushrooms moussaka with boiled eggs)
Pekarske kifle (Bakery rolls)
Krem corba od kima (Cream cumin chowder)

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.