The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 11, 2014

Strukli da sirom (Dumplings with feta)

Sastojci: 500g brasna, 2 kasike ulja, 1 jaje, rastopljen maslac, so; za nadev: 300g fete, 2 jaja, 200ml kisele pavlake; za preliv: 100g margarina, 150g prezli.

Priprema: 
1) Od brasna, jajeta, ulja, soli i malo mlake vode zamesiti testo. Podeliti na dva dela i ostaviti malo da odstoji.
2) Za nadev: sir izgnjeciti viljuskom, dodati zumanca, kiselu pavlaku i sneg od belanaca. Posoliti i izmesati.
3) Testo razviti na kore debljine pola cm pa ih premazati rastopljenim margarinom. Preko svake kore ravnomerno rasporediti nadev i zaviti u rolnu. Testo iseci na komade 6x10cm i kuvati u slanoj vodi oko 30 minuta.
4) Za preliv: proprziti prezle na margarinu i preliti preko kuvanih strukli.

Predlog: Strukle mozete preliti mesavinom kisele pavlake i zumanaca i zapeci u rerni.

Ingredients: for the dough: 500g flour, 2 tablespoons oil, 1 egg, melted butter, salt; for stuffing: 300g feta, 2 eggs, 200ml sour cream; for the sauce: 100g butter, 150g bread crumbs.

Preparation: 
1) Mix flour, eggs, oil, salt and a little lukewarm water and knead the dough. Divide into two parts and leave little to stand.
2) For the stuffing: squeeze cheese with fork, add egg yolks, sour cream and snow from egg whites. Add salt and mix well.
3) Develop dough in the crust thickness of half a cm and brush them with melted margarine. On each crust spread stuffing evenly and wrap to roll. Cut dough into pieces 6x10cm and cook in salted water for about 30 minutes.
4) For the sauce: fry the breadcrumbs in margarine and pour over cooked dumplings.

Suggestion: you can pour dumplings with mixture of the sour cream and egg yolks and shorthly bake in the oven.

You might also like:
Ruska salata (Russin salad)
Cvet salata (Flower salad)
Domaci jogurt ili kiselo mleko (Homemade buttermilk or yogurt)

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.