The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, May 8, 2016

Corba od paradajza i prosa (Tomato and millet chowder)

Sastojci: sos od paradajza, 50g oljustenog prosa, 130ml vode,  1-2 cena belog luka, 2 kasike ulja.

Priprema:

1) Pripremiti sos od paradajza. Beli luk oljustiti i sitno iseckati.
2) U cediljku staviti proso i isprati vodom.
3) U serpu staviti proso, dodati vodu i na srednjoj temperaturi (3 ili 4) krckati oko 10 minuta, tj. dok voda ne ispari. Skloniti sa sporeta, poklopiti i ostaviti 10 minuta. 
4. U serpu staviti ulje i zagrejati. Dodati beli luk i proprziti 1 minut stalno mesajuci. Dodati sos od paradajza i proso. Promesati i kuvati oko 5 minuta.

Ingredients: tomato sauce, 50g hulled millet, 130ml water, 1-2 cloves garlic, 2 tablespoons oil.

Preparation:

1) Prepare the tomato sauce. Peel garlic and finely chop.
2) In the strainer put millet and rinse with water.
3) In pot, put millet, add water and over medium temperatures (3 or 4) simmer for about 10 minutes, ie. until the water evaporates. Remove from the stove, cover and leave for 10 minutes.

4. In pot put oil and heat up. Add garlic and fry for 1 minute constantly stirring. Add tomato sauce and millet. Stir and cook for about 5 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.