The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, May 8, 2016

Pire od graska i krompira (Mashed green peas and potatoes)

Sastojci: 4-5 krompira, 150-200g graska (ociscenog), 3 kasike kisele pavlake, 60ml mleka, so.

Priprema:

1) Krompir oljustiti i iseci na kocke.
2) U serpu staviti krompir, posolite po ukusu, dodati vode toliko da prekrije krompire i pustite da prokljuca. Smanjiti temperaturu na srednju (3 ili 4) i kuvati oko 15-20 minuta, tj. dok krompir ne omeksa.
3) U serpu staviti grasak, dodati vode toliko da prekrije grasak i pustite da prokljuca. Smanjiti temperaturu na srednju (4) i kuvati oko 2-3 minuta, tj. dok grasak ne omeksa.
4) U ciniju staviti krompir i rucnim mikserom izmiksajte dok ne postane glatko. Dodati kiselu pavlaku i mleko. Dobro sjediniti. 
5) U drugu ciniju, stavite grasak i rucnim mikserom izmiksajte dok ne postane glatko. Grasak dodati pire krompiru i sve jos jednom dobro sjediniti.

Ingredients: 4-5 potatoes, 150-200g green peas (cleaned), 3 tablespoons sour cream, 60ml milk, salt.

Preparation:

1) Peel potatoes and cut into cubes.
2) In pot, put the potatoes, season with salt to taste, add enough water to cover the potatoes and allow to boil. Reduce heat to medium (3 or 4) and cook for about 15-20 minutes, ie. until potatoes are tender.
3) Put the peas in a saucepan, add enough water to cover the peas and let it boil. Reduce heat to medium (4) and cook for about 2-3 minutes, ie. until peas are tender.
4) In a bowl put potatoes and with hand mixer, mix until smooth. Add sour cream and milk. Combine well.

5) In another bowl, place the peas and with hand mixer, mix until smooth. Add peas to mashed potatoes and all once again, combine well.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.