The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 5, 2016

Krem corba od korenastog povrca (Creamy chowder from vegetable roots)

Sastojci: 2 sargarepe, 2 krompira, 1 paskanat, 2 kasike svezeg persuna (sitno iseckanog) ili 2 kasicice suvog, morska ili himalajska so po ukusu.

Priprema:

1) Sargarepu, paskanat i krompir oljustite. Sargarepu iseci na kolutove, a paskanat i krompir na kocke.
2) U serpu, sipati vodu i pustiti da prokljuca.
3) Dodati povrce i kuvati dok ne omeksa.

4) Stapnim mikserom ispasirati povrce zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo. 
5) Dodati so po ukusu i vratit na ringlu da prokljuca. Posuti sa persunom.

Ingredients: 2 carrots, 2 potatoes, 1 parsnip, 2 tablespoons fresh parsley (finely chopped) or 2 teaspoons of dried, sea or Himalayan salt to taste.

Preparation:

1) Peel carrots, parsnip and potatoes. Carrots cut into slices, parsnip and potatoes into cubes.
2) In a saucepan, pour water and let it boil.
3) Add the vegetables and cook until tender.
4) With hand mixer mash vegetables with water in which was cooked.

5) Add salt to taste and return to the stove to boil. Sprinkle with parsley

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.