Sastojci: 230 ml turske kafe (kuvane i oceđene), 45 ml amareto sirupa od badema, 45 bejlisa irskog krema, 2 kašike karamel sosa, 2 kašičice šećera, ½ kasicice cimeta.
Priprema:
1. Skuvati kafu i ocediti.
2. Zagrejte karamel sos na srednjoj vatri (4) nekoliko sekundi.
3. Stavite karamel sos u malu činiju. Umočite praznu šolju u karamel.
4. Na tanjir stavite šećer sa cimetom. Umočite obod karamela u šećer.
5. Sipajte kafu u šolju.
6. Dodajte bejlis i amareto i dobro promešajte.
Ingredients: 230ml Turkish coffee (cooked and drained), 45ml amaretto almond syrup, 45 baileys Irish cream, 2 tbsp caramel sauce, 2 tsps sugar, ½ tsp cinnamon.
Preparation:
1. Cook coffee and drain.
2. Heat caramel sauce over medium heat (4) for a few seconds.
3. Put caramel sauce in a small bowl. Dip empty mug in caramel.
4. Put cinnamon sugar on a plate. Dip the caramel rim in the sugar.
5. Pour coffee into a mug.
6. Add baileys and amaretto and stir well.
No comments:
Post a Comment