Sastojci: 65g jogurta, 65g kisele pavlake, 2 kasicice senfa.
Priprema:
1. Pomesati sve sastojke.
Ingredients: 65g yogourt (plain), 65g sour cream
2 teaspoons mustard.
Preparation:
1. Mix all ingredients.
Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.
Sastojci: 65g jogurta, 65g kisele pavlake, 2 kasicice senfa.
Priprema:
1. Pomesati sve sastojke.
Ingredients: 65g yogourt (plain), 65g sour cream
2 teaspoons mustard.
Preparation:
1. Mix all ingredients.
Sastojci: za koru - 300g mlevenog keksa, 2 kasike rogaca u prahu, 200ml soka (od pomorandze, ananasa, itd.), za fil - krem od krem sira i slatke pavlake, 100g bele cokolade, 300g bobicastog voca (jagode, kupine, maline, borovnice, ribizle), za premazivanje - 200g cokolade, 3 kasike margarina, 3 kasike mlevenog keksa.
Priprema:
0. Jagode iseci na snite.
1. Pomesati mleveni keks, rogac u prahu i sok od pomorandze. Zamesiti rukom da se sjedini.
1. Ako zelite da slatka pavlaka bude krenasta, izaberite slatku pavlaku sa vise masti - 35%.
2. Da bi se slatka pavlake lakse umutila i ucvrstila, ostavite je 30 minuta u frizider.
3. Takodje, ciniju u kojoj cete mutiti slatku pavlaku i nastavke miksera, stavite u zamrzivac na nekoliko minuta.
Sastojci: 100g keksa, 400g krema od krem sira i slatke pavlake, (neslanog), 250g voca, 60g secera u prahu, 1 kasika soka od limuna, rendana kora jednog limuna, komadi voca.
Priprema:
0. Izgnjeciti voce viljuskom ili samleti u secku ili blenderu.
1. U serpici staviti voce sa secerom u prahu i sokom od limuna da se kuva, na srednjoj temperaturi (4) i mesati dok se ne zgusne. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se potpuno ohladi.
Sastojci: 1 L mleka (punomasnog), 4 kasike soka od limuna (svezeg), za slanu opciju - 3 kasike maslinovog ulja, so, za slatku opciju - 3 kasike surutke.
Priprema:
1. Sipati mleko u serpu i zagrejati na srednjoj temperaturi (4), ali paziti da ne prokljuca.
2. Smanjiti temperaturu na nisku (2).
Sastojci: 220g maskarpone sira, 40g secera, 250ml slatke pavlake, 1 kasicica vanila ekstrakta.
Priprema:
1. Mikserom umutiti maskarpone sir, secer, vanila ekstrakt i slatku pavlaku.
2. Ostaviti u frizider 2h pre upotrebe.
Ingredients: 220g of mascarpone cheese, 40g of sugar, 250ml of heavy cream, 1 teaspoon of vanilla extract.
Preparation:
1. Beat mascarpone cheese, sugar, vanilla extract and heavy cream with a mixer until stiff peaks.
2. Leave in the refrigerator for 2 hours before use.
Sastojci: 340g krem sira (neslanog), 60g secera u prahu, 80ml slatke pavlake, rendana kora jednog limuna.
Priprema:
1. Mikserom umutiti krem sir sa korom od limuna dok ne postane penasto.
2. Mikserom umutiti slatku pavlaku.
Sastojci: 400g kondezovanog mleka, 200g krem sira (neslanog), 1 kasika soka od limuna, rendana kora jednog limuna.
Priprema:
1. Mikserom umutiti krem sir dok ne postane penast.
2. Dodati kondezovano mleko, koru i sok od limuna. Mutiti dok ne postane glatko.
Sastojci: 400g krem sira (neslanog), 45g slaga u prahu, 115ml mleka (hladnog), 1 kasicica vanila ekstrakta (opciono).
Priprema:
1. Umutiti krem sir dok ne postane penast.
2. U drugoj ciniji, umutiti mleko i slag u prahu. Prvo mutiti na niskoj brzini 30 sekundi, zatim na najvecoj brzini 5 minuta.