Porcija ribe je 90 g.
Sastojci: 1 avokado (bez koštice, izgnječen), 2 kašike običnog grčkog jogurta sa niskim sadržajem masti, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika seckanog svežeg peršuna, ¼ kašičice belog luka u prahu, ¼ kašičice slatke paprike u prahu, ¼ kašičice mlevenog bibera, 140 g tunjevine sa niskim sadržajem natrijuma, u vodi ili skuše sa niskim sadržajem natrijuma, u vodi (oceđeno), 2 kašike iseckanog crnog luka.
Priprema:
0. Izgnjeciti ribu viljuskom.
1. Pomešajte avokado i grčki jogurt u činiji i dobro promešajte.
2. Dodajte limunov sok, peršun, beli luk u prahu, slatku papriku i biber i dobro promešajte.
3. Dodajte tunjevinu ili skušu i crni luk i mešajte dok se ne sjedini.
4. Možete uživati u ribljem namazu na sendviču sa integralnim hlebom, u integralnim tortiljama ili namazati na integralne krekere.
Napomene:
Pošto ovaj recept koristi avokado i tunjevinu, koji mogu brzo da potamne, avokado više nego tunjevina, pojedite ovaj namaz od tunjevine u roku od nekoliko sati od pripreme.
Antiinflamatorno, mediteranska dijeta, sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, pogodna za dijabetičare, bez orašastih plodova, sa niskim sadržajem natrijuma, bez soje, zdravo za srce, sa visokim sadržajem proteina, bez jaja, bez glutena.
Serving size of fish is 90 g.
Ingredients: 1 avocado, (pitted, mashed), 2 tablespoons low-fat plain Greek yogurt, 1 tablespoon lemon juice, 1 tablespoon chopped fresh parsley, ¼ teaspoon garlic powder, ¼ teaspoon sweet paprika powder, ¼ teaspoon ground pepper, 140 g low sodium tuna in water or low sodium mackerel in water (drained), 2 tbsp diced onion.
Preparation:
0. With fork mash fish.
1. Combine avocado and Greek yogurt in a bowl and stir well.
2. Add lemon juice, parsley, garlic powder, sweet paprika and pepper and stir well.
3. Add tuna or mackerel and onion and mix until combined.
4. You can enjoy fish spread on a sandwich with whole wheat bread, in whole wheat wraps or spread onto whole-wheat crackers.
Notes:
Because this recipe uses avocado and tuna, which can brown quickly, more avocado than tuna, eat this tuna spread within a few hours of making it.
Anti-inflammatory, mediterranean diet, low-carb, diabetes-friendly, nut-free low-sodium, soy-free, heart-healthy, high-protein, egg-free, gluten-free.