The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, July 28, 2012

Kacamak (Polenta)


Sastojci: 2 solje vode, 2 kasike margarina, 1 solja kukuruznog brasna, so, 150g kackavalja i prstohvat muskatnog orascica.

Priprema:
1) U serpu staviti vodu, margarin i so, i staviti da provri. Dodati kukuruzno brasno i kuvati na srednje laganoj vatri dok se ne zgusne.

Opciono - pred kraj dodati izrendan kackavalj i muskatni orascic.

Ingredients: 2 cups water, 2 tablespoons margarine, 1 cup corn flour, salt, 150g of cheese and a pinch of nutmeg.

Preparation:
1) In a saucepan put water, margarine and salt, and let it boil. Add corn flour and cook over medium-low heat until it thickens.

Optional - before the end add the grated cheese and nutmeg.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.