The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, July 28, 2012

Vocni sladoled (Fruit ice cream)


Sastojci: 5 jaja, 13 kasika secera, 500ml mleka, 1 kesica slaga (40g u prahu), 300g voca (jagode ili maline ili kupine ili breskve ili lubenica ili miks voca, itd.).

Priprema:
1) Umutiti zumanca sa secerom, dodati mleko i skuvati.
2) Posebno umutiti belanca i slag, pa dodati prethodnoj smesi. Dobro izmesati.
3) Voce ispasirati i dodati prethodnoj masi. Staviti u frizider da se ohladi.

Ingredients: 5 eggs, 13 tablespoons of sugar, 500ml milk, 1 pack of cream (40g powder), 300 g of fruit (strawberries or raspberries or blueberries or peaches or watermelon or a mix of fruits, etc.).

Preparation:
1) Whisk egg yolks with sugar, add milk and cook.
2) In separate bowls, whisk egg whites and whipped cream, then add to the previous mixture. Stir well.
3) Blend fruit and add to the previous mixture. Put in refrigerator to cool.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.