The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, July 28, 2012

Tartar sos (Tartar sauce)


Sastojci: 200ml kisele pavlake, 100ml majoneza, 2-3 cena belog luka, 1 kasika persuna (sitno seckanog), 3-4 kiselih krastavcica, so, sok od 1/2 limuna (opciono).

Priprema:
1) Pomesati kiselu pavlaku, majonez i persun. Sitno iseckati beli luk i kisele krastavcice. Sve izmesati. Posoliti po ukusu.

Opciono - kisele krastavcice mozete zameniti sokom od limuna.

Ingredients: 200ml sour cream, 100ml mayonnaise, 2-3 cloves of garlic, 1 tablespoon parsley (finely chopped), 3-4 pickles, salt, juice of 1/2 lemon (optional).

Preparation:
1) Mix sour cream, mayonnaise and parsley. Finely chop garlic and sour pickles. Mix well. Add salt to taste.

Optional - you can substitute sour pickles with lemon juice.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.