The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, July 29, 2012

Cufte od spanaca i sira (Meatballs with spinach and cheese)


Sastojci: 600g spanaca, 300g sira (fete ili nekog drugog sira), 200g rendanog parmezana, 100g brasna, 3 jaja, ulje, so.

Priprema:
1) Ocistiti, oprati i skuvati spanac u vrijucoj slanoj vodi. Kuvati oko 10 minuta. Ocediti, ohladiti, iseckati i pomesati sa 100g parmezana i fetom. Dodati brasno, so (ako je potrebno), Izmesati i malo mesiti.
2) Rukama oblikovati cufte, spustati u vrijucu vodu, kuvati 1-2 minuta, vaditi i redjati u vatrostalnu ciniju, preliti uljem i posuti sa 100g parmezana. Kratko zapeci u rerni.
3) Sluziti uz meso i kiselo mleko.

Ingredients: 600g spinach, 300g cheese (feta or other cheese),  200g shredded Parmesan cheese, 100g flour, 3 eggs, oil, salt.

Preparation:
1) Clean, wash and cook spinach in boiling salted water. Cook about 10 minutes. Drai, cool, chop and mix with 100g parmesan and feta. Add flour, salt (if needed), mix and knead slightly.
2) Shape the meatballs by hand, place into boiling water, cook for 1-2 minutes, remove, and place in ovenproof dish, pour over oil and sprinkle with 100g Parmesan cheese. Bake short in the oven.
3) Serve with meat and sour milk.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.