The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, November 11, 2012

Kore za pitu (Pie crust)

1) Testo za pitu se priprema isto kao i za Domace kore, s tim sto se svaka jufka poprska mascu, a listovi se presavijaju u velicini tepsije i po duzini i po sirini.
2) Kada ispresavijani list stavite u tepsiju, pospite po njemu nadev, stavite na njega drugi list, pa opet nadev, pa opet ponovite dok ne utrosite sav materijal.
3) Zadnji list premazati rastopljenim margarinom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35-45 minuta.

1) You can prepare pie crusts the same way as for Homemade phyllo dough, with difference that, brush each part of dough with lard, sheets are folded in the size of pan by length and by width.
2) When you fold sheet, put in a baking pan, spread with stuffing, put it on another sheet, spread stuffing again. Repeat until all the material is not used.
3) Last sheet brush with melted margarine (butter) and bake in the preheated oven at 200 degrees for 35-45 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.