The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, 17 November 2012

Torta od spanaca i slanine (Spinach and bacon cake)

Sastojci: 200g brasna, 40g margarina (putera), sobne temperature, 3 kasike ulja, mlaka voda, 600g spanaca, 250g slanine, 200g kackavalja (izrendanog), 2 jaja, 1 cen belog luka, so i biber po ukusu.

Priprema:
1) Pomesati brasno sa margarinom, dodati 1 kasiku ulja, soli po ukusu i vode toliko da se zamesi vazdusasto testo. Ostaviti da stoji 1 sat.
2) Spanac ocistiti i skuvati u slanoj vodi. Ocediti i iseckati. Slaninu iseckati. Beli luk sitno iseckati.
3) U tiganju na 2 kasike ulja, proprziti spanac, dodati slaninu i beli luk, i jos malo proprziti. Skinuti sa vatre, dodati jaje i kackavalj. Promesati.
4) Premesiti testo i podeliti na dva dela (2/3 + 1/3) i razviti na velicinu pleha. Pleh namazati uljem, staviti 2/3 testa, sipati fil od spanaca i slanine, prekriti 1/3 testa.
5) Umutiti jaje, premazati preko testa i peci u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta.

Ingredients: 200g flour, 40g margarine (butter), room temperature, 3 tablespoons oil, lukewarm water, 600g spinach, 250g bacon, 200g cheese (grated), 2 eggs, 1 clove of garlic, salt and pepper to taste.

Preparation:
1) Mix the flour and margarine, add 1 tablespoon oil, salt to taste and water so that you get airy dough. Knead the dough. Allow to stand for 1 hour.
2) Clean the spinach and cook in salted water. Drain and chop. Chop bacon. Finely chop the garlic.
3) In a skillet in 2 tablespoons of oil, fry spinach, add bacon and garlic, and fry a bit. Remove from heat, add the egg and cheese. Stir.
4) Knead the dough again, and divide into two parts (2/3 + 1/3) and develop into size of the pan. Grease the baking pan with oil, put 2/3 of the dough, place filling of spinach and bacon, cover with 1/3 of the dough.
5) Whisk the egg, brush over dough and bake in the oven at 160 degrees for about 45 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.