The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, December 4, 2012

Katarinin kolac (Katarina's Cake)

Sastojci: 6 jaja, 2 zumanceta, 280g secera, 180g lesnika (oljustenih i iseckanih), sok od pola limuna, 50g prezli.

Priprema:
1) Odvojiti belanca od zumanaca.
2) Umutiti zumanca sa secerom. Dodati sok od limuna, dobro umucena belanca, lesnike i prezle. Dobro izmesati.
3) Masu peci u duguljastom plehu na 150 C.

Ingredients:
6 eggs, 2 egg yolks, 280g sugar, 180g hazelnuts (peeled and chopped), the juice of half a lemon, 50g breadcrumbs.

Preparation:

1) Separate egg whites from egg yolks.
2) Whisk egg yolks with sugar. Add lemon juice, well beaten egg whites, hazelnuts and breadcrumbs. Mix well.
3) Pour mass in oblong baking pan and bake in oven at 150 C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.