The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, December 2, 2012

Brzi kolac sa visnjama (Quick sour cherries cake)

Sastojci: 150g margarina (sobne temperature), 150g secera, 3 jaja, 150g brasna, izrendana kora od pola limuna, visnje (sveze ili iz kompota).

Priprema:
1) Odvojiti zumanca od belanaca.
2) Umutiti margarin sa secerom i zumancima. Dodati brasno, umucena belanca i koru od limuna. Izmesati dobro.
3) Sipati u margainom podmazan i brasnom posut pleh, poredjati visnje odozgo i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C.

Ingredients:
150g margarine (butter) room temperature, 150g sugar, 3 eggs, 150g flour, grated rind of half a lemon, sour cherries (fresh or canned).

Preparation:
1) Separate the egg yolks from the egg whites.
2) Whisk the butter with sugar and egg yolks. Add flour, beaten egg whites and lemon rind. Mix well.
3) Grease baking pan with margarine and sprinkle flour, align sour cherries on top and bake in the preheated oven at 200 C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.