The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, December 22, 2012

Krem corba od spanaca (Cream spinach chowder)

Sastojci: 800g spanaca, 2 sargarepe, 1 koren persuna, 1 koren celera, 1 glavica crnog luka, ulje, 1 jaje, malo mleka, besamel sos.

Priprema:
1) Crni luk, sargarepu, koren persuna i koren celera oljustiti i sitno iseckati.
2) Na ulju proprziti crni luk, dodati sargarepu, koren celera i koren persuna, pa sve dinstati sa malo vode u poklopljenoj posudi.
3) Spanac ocistiti, oprati u prokuvati u vrijucoj slanoj vodi, oko 5 minuta. Ocediti, a vodu ostaviti sa strane.
4) Ispasirati mesavinu povrca i spanac.
5) Pomesati besamel sos sa pireom od povrca, razblaziti sa vodom u kojoj se kuvao spanac i kuvati oko 15 minuta.
Napomena: ako je corba gusta dodati jos malo vode u kojoj se kuvao spanac, pustiti da prokljuca, pa skinuti sa sporeta.
6) Umutiti jaje, sipatu u corbu pa dodati mleko.

Ingredients: 800g spinach, 2 carrots, 1 parsley root, 1 celery root, 1 onion, oil, 1 egg, a little milk, bechamel sauce.

Preparation:
1) Peel onion, carrots, parsley root and celery root and finely chop.
2) In oil fry onions, add the carrots, celery root and parsley root, and cook all with a little water in a covered pot.
3) Clean the spinach, wash and cook in boiled salty water for about 5 minutes. Drain well and leave water aside.
4) Blend mixed vegetables and spinach.
5) Combine bechamel sauce with pureed vegetables, dilute with water ( from cooked spinach), and cook for about 15 minutes.
Note: If the chowder is thick, add a little water (from cooked spinach) let it boil, then remove from the stove.
6) Whisk the egg, pour in the chowder and add milk.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.